donderdag 28 mei 2009

Bob Dylan - Greatest Hits Volume III (1994)

1994, Bob Dylan besluit om nog een compilatie uit te brengen. Dit keer beslaat het de periode van 1973 tot 1994, een grotere periode dan de voorgaande compilaties besloegen dus. Ondanks dit feit zal de standaard luisteraar geen enkele waarde vinden in dit shijnbare miserabele product. Alles blijkt echter perceptie...

Omdat Dylan regelmatig van stijl verandert en dit album dus een langere periode beslaat zul je veel verschillende stijlwisselingen doormaken. Ook Dylan's stem is op verschillende nummers heel anders dan we van hem gewend zijn van de vorige twee compilaties.

Over Dylans stem wordt tegenwoordig veel geklaagd. Feit is, dat zijn stem behoorlijk doorrookt en daarmee aardig naar de gruzelementen is. Andere redenen spelen ook een rol bij de stemverandering van Dylan.

Maar over zijn stem mag niet gezeurd worden. Hij is namelijk altijd met dezelfde overtuiging en emotie blijven zingen waardoor de nummers zeker de moeite waard zijn. En op dit album staan nummers die werkelijk geniaal zijn. Tijdens de eerste luisterbeurt zal de luisteraar dit alleen waarschijnlijk niet horen.

Er staan zoals op de twee voorafgaande Greatest Hits compilaties ook hier weer nummers op die nergens anders voorkomen. Mooie voorbeelden zijn; "Dignity" en "Series of Dreams". De toevoeging van Dylans beste nummer "Jokerman", maakt het geheel helemaal af en zorgt ervoor dat dit verreweg het meest interessante deel is van de Greatest Hits trilogie.

Met deze compilatie laat Dylan de luisteraars zien hij geen schrijntje van zijn macht verloren heeft door grandioze nummers (als Hurricane en Changing of the Guards) op deze schijf te zetten.


tracklisting
1. Tangled Up In Blue
2. Changing of the Guards
3. The Groom's Still Waiting at the Altar
4. Hurricane
5. Forever Young
6. Jokerman
7. Dignity
8. Silvio
9. Ring Them Bells
10. Gotta Serve Somebody
11. Series of Dreams
12. Brownsville Girl
13. Under the Red Sky
14. Knockin´ on Heaven´s Door


beoordeling:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten