donderdag 28 mei 2009

Bob Dylan - Greatest Hits Volume II (1971)

Vier jaar na de release van Greatest Hits Volume I volgt Bob Dylans tweede collectie alweer. Nutteloos als het lijkt zit er toch een kern van waarde in dit dubbelalbum. 21 nummers voor de nieuwsgierige luisteraar die verder op ontdekkingsreis wil in de oneindig grote Bob Dylan wereld. Zit er een daadwerkelijke koopwaarde in dit product of is het een productie van inspiratieloosheid van de grote man?

Om te beginnen staan er zes nummers op dit album die op geen andere te vinden is. Sommige van die nummers zijn uitstapjes met Bob Dylans backing band "The Band" en klinken redelijk onwennig in de oren van menig luisteraar. Verder is er op Volume II veel groots werk te vinden dat geen grote hit werd als "Like A Rolling Stone". Een voorbeeld van zo een nummer is "Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again", waarschijnlijk één van Dylans beste nummers. Het nummer verscheen op Blonde on Blonde maar werd overschaduwd door het korte maar krachtige "I Want You", waardoor het niet op Volume I verscheen.

Er zijn nog vele andere voorbeelden van nummers die Volume I niet gehaald hadden zoals "Just Like Tom Thumb's Blues" en "My Back Pages"

Uiteindelijk lijkt Volume II een veel te rommelig en volgepropt album waardoor het niet makkelijk luistert en ook kracht verliest. Volume I was korter en veel krachtiger en daarom ook beter.


tracklisting:

- Disc 1 -
1. Watching The River Flow
2. Don't Think Twice It's Alright
3. Lay Lady Lay
4. Stuck Inside of Mobile With The Memphis Blues Again
5. I'll Be Your Baby Tonight
6. All I Really Want To Do
7. My Back Pages
8. Maggie's Farm
9. Tonight I'll Be Staying Here With You

-Disc 2-
1. She Belongs To Me
2. All Along The Watchtower
3. The Mighty Quinn (Quinn the Eskimo)
4. Just Like Tom Thumb's Blues
5. A Hard Rain's A-Gonna Fall
6. If Not For You
7. It's All Over Now Baby Blue
8. Tommorow Is A Long Time
9. When I Paint My Masterpiece
10. I Shall Be Released
11. You Ain't Going Nowhere
12. Down in the Flood


beoordeling:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten